top of page
  • Writer's pictureElisa Solea

7 συμβουλές για start ups


Ανακοινώθηκαν οι προκηρύξεις των Σχέδιων Ενίσχυσης της Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Μια τεράστια ευκαιρία για να αξιοποιήση κάποιος τις γνώσεις και τα ταλέντα του στον τομέα που τον ενδιαφέρει. Μια τέτοια στιγμή μπορεί να αλλάξει όλο το μέλλον σε κάποιους.

Ο κόσμος χρειάζεται τους “entrepreneurs” και κρατώ την αγγλική λέξη γιατί δίνει έμφαση στο καινούργιο, στο ρίσκο, στο θάρρος! Οι “entrepreneurs” ανεβάζουν το επίπεδο ζωής, δημιουργούν θέσεις εργασίας, χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες και πάνω από όλα σφύζουν από ζωή και πάθος, έτοιμοι να κατακτήσουν το κόσμο.

Σαν CEO μιας επιτυχημένης startup επιχείρησης, θα ήθελα να δώσω το δικό μου λιθαράκι με κάποιες συμβουλές για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας σε αυτό το νέο ταξίδι.

1. Κάνε κάτι που αγαπάς

Η αγάπη και το πάθος βοηθούν να υπερπηδήσεις οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο σου. Είναι αυτά που θα σου δώσουν το μεγαλύτερο κίνητρο για να πετύχεις τους στόχους σου.

2. Βεβαιώσου πως αυτό που θες να κάνεις, πουλάει!

Το μεγαλύτερο λάθος των startups είναι που έχουν την αίσθηση ότι όλοι θέλουν / χρειάζονται τα προϊόντα / υπηρεσίες τους. Μην υποθέτεις! Κάνε μια έρευνα αγοράς, ακόμα και μικρής κλίμακας. Θα μάθεις πολλά και θα γλυτώσεις ακόμα περισσότερα.

3. Συνέχισε να μαθαίνεις «Κοντά στο νου κι η γνώση»

Στο νέο τεχνολογικό κόσμο που ζούμε η μάθηση δεν σταματάει ποτέ. Όλα αλλάζουν κάθε δευτερόλεπτο. Καθετί είναι ακόμα μια ευκαιρία για να μάθεις κάτι, ακόμα και τα λάθη σου.

4. Αυτός που ρωτά νιώθει χαζός για 5 λεπτά, αυτός που δεν ρωτά θα είναι χαζός για μια ζωή

Μάθε από τους άλλους, κέρδισε την εμπειρία τους. Βρες μέντορα, δήλωσε συμμετοχή σε ομάδες με ανθρώπους που έχετε τα ίδια μυαλά, παρακολούθησε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις.

5. Οι φίλοι που διαφωνούν, ακονίζουν ο ένας το μυαλό του άλλου

Δέξου κριτική. Η άσκοπη αρνητικότητα εννοείτε πως πρέπει να αποφεύγετε. Η στοχευμένη κριτική όμως είναι πολύτιμη για την βελτίωση οποιασδήποτε επιχείρησης.

6. Να είσαι επαγγελματίας

Στις μέρες μας δεν πρέπει απλά να φαίνεσαι, αλλά πρέπει και να είσαι επαγγελματίας σε όλους τους τομείς. Το να δουλεύεις από το σπίτι σου ή την καφετέρια μπορεί να είναι βολικό αλλά καθόλου επαγγελματικό. Τώρα υπάρχουν ακόμα και στην Κύπρο οικονομικοί επαγγελματικοί χώροι που θα σου λύσουν τα χέρια στο θέμα στέγασης. (δείτε αυτό: hot desk, shared office space)

7. Μην ρισκάρεις

Οι καλύτεροι “entrepreneurs” δεν αναζητούν το ρίσκο. Αν και καθετί νέο εμπλέκει κάποιο ρίσκο, στόχος είναι να μετριάσεις τον κίνδυνο

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην νέα σας αρχή – καλοτάξιδο

Ελίζα Σολέα – CEO Ecastica Business Centers

51 views0 comments
bottom of page